A lényeg tényleg jó röviden


Modern ezotéria

Valamikor réges rég éltem egy európai középosztálybeli fiatalember életét, amikor először találkoztam az ezotériával. A későbbi sok fogalomzavar kusza erdejéből visszatekintve ma már először definiálnám az ezotéria fogalmát.


Ezotéria azt jelenti, belső világ. Akik a külvilágban (az exotériában) élnek, az ezotériát nem tekintik valós dolognak, mert az szerintük csak képzeletben él, azaz nem létezik. Mondják ezt úgy, hogy két alapvető dolgot nem tudnak megmagyarázni. Az első a megérzéseik, amik honnan érkeznek, ha nem létezik belső világ. A második az álmaik.

A külvilág olyan, hogy abban mindenki egyes szám első személyben érzékeli a valóságot. A mai tudomány már eljutott arra szintre, hogy felfedezzen bizonyos összefüggéseket, amikből arra következtet, hogy a világ minden eleme a mélyebb szinteken összefügg. Arra jutottak, a világunk holografikus szerkezetű, ami részben jó, mert a külvilág tényleg az.

Ha tovább haladunk a racionális elme logikai eszmefuttatásán, szépen össze tudjuk szedegetni azokat az elemeket, amik segítségével egy ezotéria iránt érdeklődő, de a vallásos környezetét elutasító ember is képbe kerülhet, mi is ez igazán. Az érthetőségi áttörést a lézer felfedezése hozta meg, mert ennek segítségével már nem lehetetlen itt és most azonnal megérteni valamit, amihez régen évek kellettek.

Ha egy papírlapon lévő hologram képet nézel, az olyan hatást kelt, mintha térhatású lenne. Ha előveszel aztán egy ollót, levágod vele a kép sarkát és azt lézerfénnyel világítod meg, nem a kis darabot fogod látni, hanem a teljes képet kicsiben. Ha elkezdesz meditálni, azaz tudati utazást teszel Önmagadban, majd önmagad egy pici szeletét megvilágosodott fénnyel világítod meg, ott találod az egész világot kicsiben. Az ezotéria célja, hogy ezt az utat megtaláld.

Amikor valakiben ilyenkor mindenféle gondolatok elkezdenek keringeni, minden esetben a Hatalom kérdésénél lyukadunk előtt utóbb ki. Hatalom alatt sokan sokfélét értenek, a legtöbben elsőre a mások feletti uralmat látják annak. Nagyon fontos tehát, mielőtt elindulunk a Tudás és Erő megszerzésének rögös útján, tisztázzuk magunkban a miérteket, nehogy kellemetlen meglepetésekben legyen részünk, amikor a helyünket keressük a hierarchiában.

Röviden összefoglalva az ezotéria tehát egy olyan állandóan rejtőzködő valami, ami biztosan kapcsolatban áll a mágiával. A másik olyan dologgal, ami a külvilág szerint nem létezik, mert nem bizonyítható. A probléma ott van, ha mégis valaki bizonyítja különleges képességeit, akkor azzal olyan dologról tesz tanúbizonyságot, ami a közmegegyezés szerint nem létezik, azaz az emberek döntő többsége azt nem tekinti normálisnak.

Első lépés tehát, hogy tisztázd magadban, mi tekinthető normálisnak. Ha ezt sikerül letisztázni, soha nem fordul elő veled az, hogy egy meglátásodat lehurrogják azok az emberek, akikkel már biztosan nem akarsz az addigi élethelyzetekben lenni, ha már észrevetted amit ők nem, hogy a világ sokkal több annál, mint elsőre látni belőle.A világ legrövidebb ezoterikus novellája


Új mágiaértelmezés

Mágia: a valóság szintjére kiterjesztett holografikus alkalmazás


Amikor először találkoztam a mágiával tudtam amit tudtam és éreztem, amit éreztem. A kettő sajátos elegyéből aztán arra jutottam, kell hogy legyen ebben valami, amit viszont nem tudok megmagyarázni. Akik ezt olvassák, annyiban jobb a helyzetük, hogy itt olvashatnak egy magyarázatot, aminél külön felhívnám a figyelmet arra, hogy aki ilyesmikről beszél (azaz miket tapasztalt meg önmagában), az csak a saját igazsága része lehet és nem számodra is feltétlen követendő szabályok és törvények.

Az átkok tanulmányozása során képessé váltam arra, hogy valamilyen szinten definiáljam azt is. Az emberek előtt ismert, hogy vannak olyan elméletek, miszerint minden embernek van aurája, ami meghatározza az egyes emberek energiarendszerét. Ha valaki képes arra, hogy valamilyen szándékot energia formájában ebbe az energiarendszerbe bejuttasson, az képes lesz arra is, hogy befolyásolhassa valaki életét. Mivel a holografikus platform (a világ) rendkívül rugalmas, sok ilyen irányzat született, amiket a különböző kung-fu stílusokhoz tudnám hasonlítani. Van aki gyertyát gyújt, van aki füstölőt, van aki mozdulatsorokat végez, ezek mind megfelelnek a mágiának, azonban a mágia ennél sokkal több.

A mágia ugyanis a belső világ közös nyelve. Az a mód, ahogyan valaki a szándékait tudatosan közvetíteni képes. Nehogy naivan azt gondoljuk, hogy csak szándékosan lehet ilyen szándékokat közvetíteni, pláne ebben a világban, ahol a gondolatok szabadon szárnyalhatnak, hisz azok csak gondolatok. Létezik ugyanis ösztönös-tudattalan mágia is, amikor semmit sem tudsz erről a világról, mégis komoly szándékérvényesítő képességgel rendelkezel. De hogyan lehetséges ez? Többféleképpen. Elalvás előtt mindenki fantáziál. Elalvás előtt az agy eljut a félálomba, ahol már sokkal nagyobb a gondolatid ereje. De az ilyesmihez elég egy spangli is vagy egy olyan helyzet, amiben a teendőidet átveszi a másodlagos figyelem. Lassan beérünk az elme világába, ami nem meglepő, hisz ebben a világban minden az elmében játszódik.

Az emberek zöme azonban fél szembenézni a saját elméjével. Az emberek zöme általában fél. Amíg félsz, addig erre csak korlátozottan vagy képes, mert a félelem nem az Én rendes működése. Biztosnak kell lenned önmagadban, mert ha elhiszed a környezetet ítéletét, könnyen zsákutcába terelheted magad a környezeted legnagyobb megelégedésére. Itt nem érdemes az egyes embereket ellenségnek látni, mert ezek az emberek pont olyanok, mint te. A látószögükön felüli eseményeket a mindennapi élet szerves részének tekintik, tele véletlenekkel. A látószögükön már sokkal kevesebb dolgot látnak véletlennek, ám viselkedésük akkor is tükrözi a kollektív tudat azon tulajdonságát, hogy akárkit nem enged csak úgy kikerülni a hierarchia mindenkori állásából.

Ezért ilyen nehéz ezzel foglalkozni. Persze vásárolhatsz olyan könyveket, ahol megtanulhatsz varázsolni. Ettől azonban még nem leszel varázsló, mert ahhoz két dolog megléte mindenképp szükséges. A kockázatvállalásé és a felelősségvállalásé. Aki azt látná, a világ elindult oda, hogy a kockázatvállalást kerülő felelőtlen emberek kerülnek olyan vezető pozíciókba, amikbe soha nem kerülhettek volna a mágia nélkül, lassan eljut oda, hogy megérti ennek az anyagnak a létrejöttét.

Amikor ebbe valaki belekezd, azért teszi, mert sikeres akar lenni. Divatból azonban ezt nem lehet csinálni, ám el lehet így kezdeni!


Új világértelmezés
Racionális elme és az ezotéria

Amikor az agy válaszokat keres, kérdéseket fogalmaz meg. Az egyenesen feltett kérdésekre azért nem lehet egyenes válaszokat adni, mert az emberek eltérő tudatszinteken vannak és minden látószöghöz más válaszok járnak. Ha valaki alacsonyabb látószögön kap egy magasabb látószögű választ, három választása van:

1. azonnal lehülyézi a másikat
2. kénytelen előzetes bizalmát fektetni a másikba
3. nem ítélkezik, hanem elteszi az információt későbbre

A racionális elme megértése csak és kizárólag attól függ, képes-e olyan logikai összefüggésbe helyezni az információkat, amik alatt elfogadhatók azok az dolgok is, amik nincsenek bizonyítva. A ráció ilyenkor feltételeket teremt és az elfogadás attól függ, ezek a feltételek teljesülnek-e. Ez azért nem könnyű dolog, mert az ilyesmi képes teljes egészében megrengetni a világról kialakult addigi képet, ami sok ember számára akár a fizikai test halálával járó traumát is okozhatja. Minden attól függ, két dolgot mennyire képes valaki önmagában harmóniában tartani:

1. Mit tudsz a világról
2. Mit hiszel a világról

Bizonyítani mindenki bizonyíthat önmagában/önmagának, ám a külvilág csak akkor fogadja el, ha rendelkezel ennek megfelelő dokumentálásával. A külvilágban azonban minden ilyen eset után a dologból törvényszerűség lesz, ami nagyon nem jó akkor, ha elindultál egy olyan úton, amiben sehol sem szeretnél leragadni. Erre jó példa a depresszió, amit a tudomány betegségnek tart, az ezotéria viszont csak egy átmeneti állapotnak, ahol az orvosi beavatkozás egyenlő lehet azzal, hogy megrekedsz vagy visszafordulsz utadon.

Ha nem rendelkezel a dokumentációs lehetőséggel, akkor csakis a hitelességed marad, azaz ha kiállsz az emberek elé és beszélsz erről, ki mennyit fog ebből elhinni.  Nos sokan a mágiát szokták itt elővenni, hisz ha van varázserőd, nem kell foglalkoznod a hitelességgel, hisz az emberek el fogják fogadni a szándékaidat... amíg tart a varázserőd. Amikor valaki a racionális elméről beszél, azt az okossággal azonosítja. Nos a te szemedben okos lehet egy olyan politikus/vállalkozó, aki egy menőarc, ám az enyémben ő már lehet egy igazi lúzer is, aki aprópénzre váltotta a lehetőségeit.

Mindezt úgy, hogy az időnek ebben a pontjában ez pont fordítva néz ki! Ha a ráció egy adott látószögön meglát-felismer valamit, amit nem tud átadni az alacsonyabb látószögű embereknek, akkor azok egészen addig fogják hülyének nézni, amíg az nem bizonyít. Bizonyítani pedig csak úgy tud, ha fontosnak érzi a bizonyítást, különben miért akarná bárki is alacsony látószögű emberek csodálatát.

Jómagam a racionális ezotériát akkor emeltem a magam platformszintjére, amikor találkoztam azzal, milyen veszélyeket rejt magában a vakhit. A hit ugyanis a nem tudásból eredő feltételezés!


ÉlményPark holo platform

ÉlményPark: tudathálózaton futó 3D vetítésre képes holo operációs rendszer


1. Tételezzük fel, a világ olyan bajba került, amit csak a ráció képes megoldani
2. A világ azonban haragszik a rációra, mert őt okolja saját bajáért
3. A rációnak tehát olyan megoldással kell előállnia, ami függetleníti tevékenységét a világ ellenséges részétől, hogy el tudja látni feladatát
4. Mindezt úgy, hogy fenntartsa a világ folyamatosságát, benne a vele ellenséges elemeivel


http://elmenypark.net

 
Az én rációmnak olyan intelligencia az alapja, ami képes rendkívül komoly dolgokat humoros formában előadni, hogy akikben nincs humorérzék, azok jól kiakadjanak. A világ ellenséges része így önmaga adja át helyét azoknak, akik képesek az információkat rugalmasan a megfelelő értékükön kezelni.


Az ÉlményPark rövid ismertetése


Mi ez röviden?

A prezentáció

Az előadás

A közlemény


Figyelem! Amit itt látsz, az semmiben sem különbözik attól, ami most van (még számodra), csak tisztességesen van megcsinálva


Akik minden találmányt igyekeznek saját magukról elnevezni, azok lemondanak annak esélyéről, hogy akár a címből meg lehessen érteni az egészet! Több, mint 10 év folyamatos mélytransz meditációinak dobozos verzióban megfogalmazott eredményét látjátok, amit azonnal tönkretettek volna, ha nem játszom ilyen hűen a szánalmas lúzert és így senki sem vett komolyan. Pontosabb úgy, hogy senki sem vett időben komolyan azok közül, akik még tehettek volna ellene valamit.
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.