Meditációs ételek


Először elmondom a lényeget, aztán sztorizgatok, amikből mindig lehet valamit tanulni. A fizikai objektumok is rezegnek, azaz energiát bocsátanak ki. Ez vagy kellemes a szellemi lényeknek vagy nem. Most ide értem azokat a fizikai lényeket is, akik a tudatukkal kapcsolódnak valamilyen formában hozzátok. A legismertebb példa erre a fokhagyma, amitől mindenki tudja, hogy a vámpírok irtóznak. Nos nem csak ők, de ezt fedezze fel mindenki maga. Egyszer egy kórházban egy rendkívül érdekes öregúr került velem egy kórterembe, aki az MTA lépcsőjén esett egy nagyot. Sok helyen járt a világban és egy zseni volt (pl. gyorsan megtanult portugálul, hogy megírhassa az Amazonas szabályozásáról szóló ötletét vagy 500 oldalban). Ő mesélte, hogy az arab országokban az emberek nem használnak sem fogkrémet, sem fogkefét, helyette az ujjukkal tisztítják a fogaikat és ő se használta már jó ideje és szép fogai voltak. Amikor jóval később az iszlám hálón tevékenykedtem, eszembe jutott ez a kis történet és az is, ha megmosnám a fogaimat, miközben katonai műveleteben vagyok, akkor a fogkrém lebuktatna, mert olyan lenne nekik, mintha reflektorral világítanék, hogy fehér ember vagyok. Ide kívánkozik, hogy nektek ezt már nem feltétlen kell, mert volt valaki, aki megcsinálta ezt a melót is.


A segítőid arra is képesek, hogy megnézzék, miből és hogyan készül az a kaja, amit épp eszel. Látják a vágóhidat is. Ha szívatni akarod őket, vegyél olyan húskonzervet, amire ilyenek vannak írva, hogy "nyesedékhús, csontokról mechanikusan lefejtett hús, sertésbőrke, stb.". A halkonzervekért sincsenek oda, ilyenkor meg arra kell gondolni, hogy "ez egy jó márka", ám nem tudnak sokat tenni azzal, hogy nem élünk tengerparton és a halban rengeteg olyan anyag van, ami az agy számára fontos. Azaz nekik is az. Időnként érdemes tőkehalmájat enni, bár kurva szar íze van, vannak olyan márkák, amik egészen ehetők. Ebből azért kitalálható, aki komolyan gondolja a hosszú távú munkát velük, annak olyan étrenden érdemes elgondolkodnia, ami nem tartalmaz húst, lágy ízű és - ez is lényeges - rövid idő alatt elkészíthető. Nálam volt, hogy évekig ugyanazt ettem (4 ilyet variáltam időnként) és egy reklámblokk alatt (kb. 8 perc) már ott is volt a gőzölgő kaja előttem.

Az erőspaprikában vannak olyan anyagok, amikkel megszállókat tudsz elzavarni, ilyen amúgy a wasabi is, ami után úgy éreztem magam, mint aki egy agyzuhanyom van túl. Jómagam kreatív típus vagyok, ezért nem annyira jellemző nálam a rend. A rendetlenséget azonban sok megszálló szereti, mert úgy tudnak elbújni, ahogy a halak a korallzátonyok réseiben. Van még valami, ami eszembe jutott és ezen ma is van némi értetlenségem, amit a logika táplál. Ha kedveskedni akarsz nekik, az ételedből tegyél ki egy darabot külön, amit nekik szánsz. Állítólag a rezgésekre mennek és ilyenkor megkínálod őket. A logika azt mondja, ha a rezgésekre mennek és tök mindegy nekik a 3D idővonal, akkor tökre meg tudnák oldani enélkül is, hogy a kaja rezgése miatt nekem erre külön gondolnom kellene, majd valaki tovább tisztázza ezt a kérdést. A kommunikáció gondolattal történik és mindenki maga úgyis rájön a trükkökre, ami most olvasva sokkal nehezebbnek tűnik, mint amikor az ember már benne van.

Akkor közkívánatra jöjjenek azok a receptek, amik általánosan elfogadhatók. Úgy olvassátok, hogy amúgy imádom az autentikus indiai konyhát, meg a csípős ételeket. Az elsőt úgy hívom elrontott sztrapacska, mert anyám egyszer kifelejtette belőle a tojást és onnantól így maradt. Az állaga így nem szilárd, pláne úgy nem, ha erre még rádobsz egy lapáttal és kevergetve nem hagyod, hogy összeálljon. A kezdéstől a végéig pár perc az egész és nagyon is jól lehet vele lakni. Kell hozzá két darab burgonya, egy kis liszt és egy kis só. Amikor kész, akkor jön hozzá a tehéntúró és a tejföl. A juhtúrónak markáns íze van, nem mindenkinél arat osztatlan sikert, pláne ha mélyebbre mész. Ahogy jövök lejjebb már én is hozzáteszem, de sosem keverem el, csak csipegetem időnként a kanállal. Akkor lépésről lépésre, abból kiindulva, nem mindenki találja fel magát a konyhában és hátha sokaknak ez lesz az első ilyen találkozásuk is a konyhával.

1. egy kisközepes lábasba annyi vizet tölts, hogy a vízszint a fele és a teteje között legyen félúton
2. tegyél bele sót (majd kitapasztalod mennyit)
3. indítsd el alatta a gázt/villanyt és amíg felforr, vedd kezedbe a krumplikat
4. hámozd meg őket (van erre célszerszám, ha nincs a kés is jó, csak úgy lesz némi veszteség)
5. mosd meg őket víz alatt és kezdj neki a lereszelésüknek (kis csíkok a végeredmény) egy tányérba
6. keverj hozzá egy kis lisztet és egy kis sót (kitapasztalod mennyit)
7. bátran a tenyeredbe tehetsz egy nagyobb adagot és egy kanállal mehet bele kis adagokban a felforrt vízbe
8. érdemes kevergetni, különben leszáll az edény aljára és nem lesz sűrű, folyós állaga
9. az illatáról rájössz, mikor vagy kész, de csak pár perc az egész
10. szűrd le és kapsz a végén egy masszát
11. ehhez keverd a túrót és a tejfölt ízlés szerint
12. az elejétől a végéig meg lehet csinálni 8-10 perc alatt, ha rutinos vagy

A meleg szendvics receptjét gondolom mindenki kitalálja maga. Mint ahogy a spagettiét is, de bónuszként kaptok egy paradicsomszósz receptet, amit nemrég találtam ki és olyan finom lett, hogy akár egyedi specialitásként is villoghatnék vele. Pizzát gondolom rendelni és fagyottból ehetővé sütni mindenki tud. A tojásrántotta is egy jó ötlet, bár nem biztos, hogy a madarak frekvenciáin, ezért érdemes minden ilyen előtt erről gondolatban és megérzésre tájékozódni. Az elejét aki olvasta és tisztában van az alapelvekkel, maga is kitalálhat olyan ételeket, amikkel akár évekig is ellehet. Alapban háromféle ember van:

1. azért nem akar ebbe évekre belemélyedni, vagy mehet évekig, de nem akar ezzel főműsoridőben foglalkozni
2. rászán pár évet, hogy elérjen egy fejlettségi szintet, de nem az a fanatikus típus
3. becélozza a tízéves időléptékű igazi admin szintet és megállítja maga körül a világot

Az első esetben poénnak jó, ha ezt az írást elolvassa és több lesz egy spagettiszósz tudással, ami mindjárt jön. A második esetben már hasznát veszi az itt olvasottaknak, de ő a főnök. A harmadik esetben már nem mindig ő a főnök és ilyenkor jó, ha előre felkészül a variációkból. Megjegyzem ebben az esetben érdemes Tibethez hasonlítani a menüt és így nézve az egyszerű kása és az avas jakvaj relációjában amit itt megtudtál az lehet maga a Michelin csillagos tanács!

A bónusz paradicsomszósz

Kell hozzá:
- egy doboz hámozott paradicsom konzerv (vágott vagy darabos mindegy, úgyse bírja ki egyben)
- fűszerek (oregano, kakukkfű, bazsalikom) tetszőleges és kitapasztalandó arányban
- méz vagy cukor (ez a nagyon finomság titka és a szakácsok biztos nem figyelnek ide) és só
- fokhagyma (reszelve/kinyomva/apróra vágva ahogy tetszik)


Sikerélményekben gazdag gasztroélményeket kívánok hozzá! Aki meg meri csinálni, a tejben áztatott csirkemájat is kipróbálhatja (elkészítése előtt kell a tejben áztatni) apróra vágott és olajban már megdolgozott vöröshagymán elkészítve, kenyérrel nagyon jó akár reggelire is!Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.