Mi a meditáció


A meditációnak sok fajtája van. Azok számára, akik elutasítják vagy nem hisznek benne az a leggyakoribb, ha elbambulsz. De mosogatás közben (mire nem jó a mosogatógép) is sűrűn előfordul. Ahhoz tudnám hasonlítani a megértését, mint amikor friss jogsival vezetsz és csúcsra járatod a figyelmed közben kontra amikor már gyakorlott vezető vagy, akinél az is előfordul, hogy véletlenül tök másmerre mész, mint amerre akartál, mert belép a képbe a másodlagos figyelem.


Azok számára, akik nem tudnak meditálni készítettem pár éve valamit egy gitár segítségével, ahol meg lehet tapasztalni a meditációt. Bátor agyfejlesztésnek neveztem el és több garancia gondoskodik arról, hogy erre alkalmatlan/nem ide való ember ne legyen képes rá. Az egyik ilyen a rossz hangminőség. Bár élőben tök jó volt, sajnos a megfelelő anyagi erőforrások hiányában csak egy sima filléres mikrofon rögzítette, így sokan azonnal elfordulnak, amikor meghallják. A másik, hogy akik nem képesek ráhangolódni (=mégsem érdeklődnek annyira), azok számára olyan idegesítő, hogy képtelenség hallgatni. Most szólok, hogy autóban vezetés közben azért senki ne próbálja, talán ezért rögzítette ilyen mikrofon, hogy ilyesmi ne nagyon forduljon elő. Akinek mégis sikerül a megfelelő tudatállapotban ráhangolódni (álmatlanság esetén hajnalban nem egy rossz ötlet megpróbálni), arra lehet később figyelmes, hogy egy idő után az agya kikapcsolja a zenét és amilyen gondolatok helyette érkeznek, na az a meditáció. Érdemes itt egy kicsit megállni, mert bár zenének neveztem, ezek inkább olyasmik, mint az első számítógépeknél (vagy a faxnál) megfigyelhető programzaj és nem is vagyunk messze az igazságtól, ugyanis ezek az emberi agyra fejtenek ki hasonló hatást.

Meditációnak nevezhetjük a félálomban elmélkedést is, amivel egy átlagember találkozhat és el is érkeztünk annak határára, ami után már a tudatos meditáció világa jön. Amikor valaki az utcáról beesik egy ezoterikus csoportba és találkozik először a meditációval, azt irányított (vezetett) meditációnak nevezzük. Ez egy valaki által már előre elkészített szöveg, amit becsukott szemmel kell hallgatni, közben ugye mindenki erőlködik, hogy lássa is, amit hall, de ez elsőre csak nagyon keveseknek sikerül (bár mindenki úgy tesz, mintha sikerült volna). Annak idején, amikor az első ilyen weboldalt megalkottam, én is készítettem ilyen irányított meditációt, amit most meg is osztok veletek (legjobb, ha magad mondod el hangosan és rögzíted, hogy azt halld vissza, amikor becsukott szemmel csinálod). De régen még nem voltam olyan menő, mint most és a vázát máshonnan lestem el, csak kitaláltam helyette egy jobbat. Felhívnám a figyelmet arra, ha valaki valahogy rátalálna a főoldalára és eljutna oda, hogy észrevegye a másikat, ami még ott van, hogy annak vázát egy könyvben találtam és amikor megcsináltam, később jöttem rá, hogy esetleg az volt az oka a frontális autóbalesetemnek, minek következtében elhaláloztam, de ennek megértése finoman szólva is túlmutat a kezdők számára írt esszé határain.

Amikor valaki közli veled a meditáció szabályait, érdemes azonnal kiröhögni, mert nincs olyan, hogy a meditáció szabályai. Olyan van helyette, hogy tartsd be az irányított meditáció követelményeit, ám ha te magad meditálsz, annak nincsenek szabályai csak egy. Te magad alkotod őket.

Amúgy normál esetben minden jön magától és mindenre magad jössz rá a megfelelő időben. Ami sokaknak a probléma lehet, hogy nem a megfelelő időben kezdenék, hanem minél hamarabb és ilyenkor kudarcként fogják fel, hogy az agyuk még nem nyitott kaput számukra a belső világ felé. Ez a belső világ kapcsolatban van a kollektív tudathálózattal, tehát lehet nem is olyan nagy baj, ha felkészületlenül nem mehetsz oda, bár a fehér ember világa elég kreatívan oldotta meg ezt a problémát. Ugyanis léteznek olyan, a külvilágban elérhető lehetőségek, mikkel meg lehet kerülni a kaput, ami csak abban az esetben szép dolog, ha valakik erőszakkal zárják el előled a maguk javára. Ugyanis ebben az Élet nevű játékban a saját lehetőségeidet módosult tudatállapotban tudod állítgatni és ha valakik nem akarják, hogy te csak úgy állítgasd magad, mert mondjuk ellopják az életed, akkor csakis ez az egy dolog marad számodra nyitva a megoldáshoz, meg még valami, amit én tettem a seggetek alá a tapasztalatlanság/rutintalanság és tudáshiány ellensúlyozására.


A végére még egy dolog. Tök jó itt ezt elolvasni, ám holnap ugyanúgy be kell menned dolgozni (vagy állást keresni) és mivel minden csoda 3 napig tart, lassan jelentőségét veszti ez a lelkesedés, amit most érzel. Amit ide kattintva találsz, azt egy másik bolygón nagyon drágán adnám kiemelt ügyfeleknek, ám most olyan időket élünk, amikor egy "másfajta gonosz" képviseli a jót. Ez segíteni fog!
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.