Varázsnégyes és az Élet Iránytűje


Amikor a kollektív tudat embereket keres egy adott feladatra, egyáltalán (értsd: semmilyen) figyelmet nem fordít az adott ember minőségére, mert a fizikai síkot alapban nem tekinti a saját világának, ahol mindenki szolga, akinek dolga az ő döntéseinek végrehajtása. Azokban a földi társadalmakban (itt leginkább az arabokat-cigányokat-stb. értem), ahol a kollektív jelleg az elsődleges meg is figyelhetjük, hogy általában a főnök a legnagyobb gazember és az ítélkezés célja nem az igazság kiderítése, hanem a hatalom biztosítása.


Ezzel keményen szembenéz a filozófiám, a minőségi személyzeti politika. Volt olyan műveletem, amiben az idő 95%-át a megfelelő emberek felkutatása vitte el, ennyire lényegesnek tekintem a kérdést. Mivel sok ilyen dologra voltam egyedül, automatizáltam minden folyamatot az informatikai szemlélet segítségével és most két ilyen (nevezzük alapelvnek) megoldást vázolok fel, amik minden helyzetben működnek. A neveket én adtam nekik. A kollektív szinteken ez programszerűen működik, az egyéni szinteken olyan tanácsok, amik jól jönnek bármilyen élethelyzetben, ha alkalmazod őket.


Varázsnégyes

Amikor megnyílik egy pozíció és emberek hada kerül a képbe, ki kell választani azt az embert/azokat az embereket, aki/akik a megfelelő(k) az adott feladatra. Abban biztosak lehettek, hogy ha őket kérdezitek, kevesen fognak önmagukról objektíven nyilatkozni, mindenki szuper lesz és a legjobb a feladatra.

Ha azonban a saját felelősségeddé válik a kérdés, lefordítva az életed múlhat ezen, biztosan elkerülöd a kollektív rendszer kedvencét, a rokonokat és a haverokat. Akik egy kollektív típusú hatalomátvételnél a legjobb embereid lesznek, ám a hatalom megtartásában már erősen zavarnak, mivel kevesen rendelkeznek a szükséges szakértelemmel és motivációval (céljuk pedig az élősködés lesz). A saját felelősség fogalmát a kollektíva nem is ismeri, mivel mindenkire önmaga részeként tekint, ezért néz el annyi mindent a saját emberinek és nem azt bünteti, aki a főnök elköveti a tettet, hanem azt, aki azt napvilágra hozza (mint árulót).

Amit most felvázolok, ezt követem magam is, bármilyen témában bárkiről is legyen szó. Leszarom a kollektív tudatot, ugyanis ha itt nem a megfelelő emberrel kerülsz kapcsolatba, az akár a bukásodat is eredményezheti. A kollektíva kijelöl valakit, aki általában úgy érkezik, hogy a láncban egy mester a hasára üt és majd ő eldönti, hisz úgyse tudsz mit tenni. Sorra buktak el a közelharcaink során. Aki még jó is lett volna, a kollektíva másik kedvencén csúszott el, hogy nem képesek az elengedésre. Azaz lehet, hogy maga az emberválasztás jó az adott feladatra, ám az embert aztán elkezdik bebetonozni az életedbe és amikor jön a következő feladat, arra már egy másik ember lenne ideális, aki így nem fér oda, mert itt gyökeret vert (a sokszor csak energialopásra és élősködésre berendezkedett) az előző emberük.

Programszinten ezért kellett ezt a logikát integrálni, hogy ezeket az embereket a sors lökje ki az életedből minden mester döbbenetére, akik először látnak ilyet. Figyelem, nálam ez vonatkozik a barátnőre, feleségre is, sőt még a szexpartnerre is, ugyanis egy ilyen energiarendszerrel nem lehet csak úgy leállni (pláne felelősség nélkül nem). Ha egy kollektívát csak az eredmény érdekli, logikus hogy mindenkit leszar nagy ívben, ami nagyon nem jó, ha ez az ember te vagy, aki az ő számára egyszerűen pótolható. Párkapcsolat esetén sem riad vissza az erőszaktól (amit ő nem tekint annak, hisz a szolga dolga), ám egy ilyen faszi, aki belelát a másikba, nem biztos, hogy élvezi a dolgot, főleg ha fejlett ember (vagy annak készül). Ezért én eleve a gyökerénél problémát szoktam neki okozni, ugyanis ha ilyen esetekben a nő előre berezonál, kénytelen még az előtt leváltani, hogy ide érkezne.

Na ennyi duma után jöjjön a Varázsnégyes, amit oda-vissza kell értelmezni. Így nézve tehát 8 feltételnek kell egyidejűleg megfelelni ahhoz, hogy a megfelelő emberek kapcsolódjanak össze a megfelelő feladatra.


ALKALMASSÁG - KÉPESSÉG - KOMPETENCIA - SZABAD AKARAT


Sok felesleges problémától szabadítod meg magad, ha ezeket komolyan veszed és olyan is létezik, hogy ilyet utólag frissíts gondolatban. Mivel a kollektíva (aki elveti a rációt=észt) mindent és mindenkit erőltetni szokott és hiúsági vagy presztízskérdést csinál a legkisebb ügyből is, az elején inkább a harcosoknak érdemes ezeket érvényesíteni, mindenki számára akkor jön el a megkönnyebbülés gördülékenység érzete, ahogy a programjaim az élet minden területén érezhetővé válnak.


Az Élet Iránytűje

Az előbb a kollektív tudat nézőpontja felől közelítettünk a témára, most tegyük meg ugyanezt az egyéni tudat felől is. Ott állsz te, az egy darab ember egy (vagy több) lehetőség előtt és fogalmad sincs, mi lenne a helyes út. Egy csomó minden befolyásolja a döntésed, amiben egy valami határozza meg a győztest, ez pedig az értékrended, azaz mit mennyire tekintesz fontosnak. Amikor a látószöged változik, sok egykor fontos dolog szokott súlytalanná válni, de ezt igazán csak akkor érted meg, ha benne leszel. De tudok rá példát is mondani. Ugye tinikorodban egy csomó plakáttal volt tele a szobád és állandóan a menő zenéket hallgattad?

Ha okosan akarsz tervezni a jövőre, vagy nem tervezel, de igyekszel a legjobb döntések mellett haladni, vedd igénybe az Élet Iránytűjét. Használatához nem célszerű, ha átvered magad, azaz ezt csak fejlettebb és őszintébb személyiségek képesek jól használni (a profik szenzibillel is). Úgy kell használni, hogy megvárod egy őszinte és nyugodt pillanatodat, amikor előhozod a fejedbe a kérdést és elgondolkozol rajta. Négy területhez kell viszonyítanod, ezek pedig a következők:ÉRDEK - ÉRZÉS - VÁGY - GONDOLAT


Minél több az ezekre adott "IGEN" válasz, annál kisebb manipulációs (mágikus) hatás igyekszik téged ettől eltántorítani. Bármelyikre a válaszod a "nem", tudd, hogy manipulálnak! Minél több a "NEM", annál jobban manipulálnak. Ha pedig 4 igened van, akkor is az a számodra helyes út, ha mindenki hülyének néz.
A cég ajándéka egy bónusz tanács

Szenzibil 

Én még úgy tanultam, hogy igen - nem - nem tudom - nem mondom meg. Később rájöttem, azért van így, mert ennyi pont elég egy nem gondolkodó ember számára. A gondolkodó embernek viszont ezt érdemes árnyalni, mert az élet itt nem ennyire faék egyszerűségű. Sokszor nagyon is sok múlhat ezeken az árnyalatokon. Érdemes tehát erre váltani:

igen - inkább igen - semleges vagyok (nem tudom, nem mondom meg: mondjuk középen fel és le ha fontos) - inkább nem - nem
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.